Schilderijen van diverse kunstschilders

Op dit deel vindt u een aantal schilderijen van uiterst verschillende kunstschilders 

over een lange periode. Landschappen, stillevens, figuratief, enz…

Bij de diverse werken heb ik informatie en/of biografie toegevoegd om u een 

beter beeld te geven waar u naar kijkt! Het is een galerie dus alle schilderijen zijn te koop!


Profundus “Maximus”

2001, mixed media op doek en lijst, 61x91 cm.

Een mixed-media schilderij van Profundus, van Chriz (1957) en Saskya (1962) van Jaarsveld, broer en zus. Gesigneerd en gedateerd op de achterkant van het doek. Profundus is een uniek samenwerkingsverband tussen Chriz en Saskya van Jaarsveld, want elk schilderij wordt gezamenlijk tot stand gebracht en gepresenteerd onder de noemer Profundus. Het werk geeft een interessante combinatie van beide karakters en stijlen te zien, waarbij de ruige abstractie opvalt.

Anke Peddemors “Orange Tulips”

Acryl op doek, 100x80 cm, ingelijst.

Anke Peddemors (1947) genoot haar opleiding aan Academie de Schans. Peddemors is vanaf 1975 professioneel kunstenaar. Ze maakt figuratief werk in een breed scala aan onderwerpen zoals sportende figuren, musici, geisha's, landschappen en bloemen.

Anita a.k.a. Antonetta Eilers “Blue Moon (Of het negende leven)”

2008, , Acryl op linnen, 90x120 cm, ingelijst.

Kunstenares uit Utrecht. “Stiekem ben ik altijd een kunstenaar geweest, als kind al. Maar het leven had eerst iets anders voor me in petto.” Zij is begonnen als grafisch vormgever in vaste dienst bij de fotozetterij van Rob Siewe in Naarden. "Naast die baan maakte ik als autodidact schilderijen. In 1996 vroeg Bertram Terpstra van interieurzaak Designa (bekend van het tv-programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’) of ik schilderijen voor hem wilde maken." Dat opende mooie deuren naar andere opdrachten en een groot aantal exposities.

Emanuel ‘Manus’ van der Ven (1866-1944) “Pioenrozen”

Olieverf op linnen, 44x34 cm, ingelijst.

Emanuel Ernest Gerardus van der Ven, was een Nederlandse kunstschilder en tekenaar. Zijn werkzame periode was van 1881 tot 1944 en hij werkte in 's-Hertogenbosch, Markelo, Amsterdam en Laren. Als zoon van kunstschilder Emanuel Adrianus Henricus van der Ven, zat het schilderen Manus van der Ven in het bloed.

Jord van Calker (Jordanus Franciscus Hubertus van Calker) 1919-1987 “Stilleven met tinnen schal met citroen en stenen kruik”

1939, Olieverf op linnen,  49x39 cm, ingelijst.

Emanuel Ernest Gerardus van der Ven, was een Nederlandse kunstschilder en tekenaar. Zijn werkzame periode was van 1881 tot 1944 en hij werkte in 's-Hertogenbosch, Markelo, Amsterdam en Laren. Als zoon van kunstschilder Emanuel Adrianus Henricus van der Ven, zat het schilderen Manus van der Ven in het bloed.

Kathryn White, tweeluik “Chaise Pliante” (Camping stoelen)

Olieverf op paneel, 33x43 cm, ingelijst.

Hoewel ze nu in de Verenigde Staten woont, komt de inspiratie van Kathryn White uit een voormalig huis, de prachtige Cotswold Hills in Cheltenham, Engeland. Kathryn vindt de Oude Wereld een eindeloze bron voor thema’s, concepten, kleuren, ontwerpen en decoratieve elementen, die ze viert in haar kunst. Haar huidige werk combineert hedendaagse materialen en traditionele methoden, met behulp van mixed media en textuur-afwerkingen. Deze veelzijdige kunstenaar schildert in oliëverf, aquarellen en de eeuwenoude medium van ei-tempera.

Samen € 450,-

Toyisten: Alfago, Dejo, Jaf’r en Fihi “Aap, Noot, Muziek”

2005, Acryl op linnen, 100x100 cm, zijkanten meegeschilderd.

Bijzonder aan dit kunstwerk is dat het is gemaakt door 4 toyisten in 2005, Dejo, Jaf’r, Fihi en Alfago. Op het schilderij zien we vier diersoorten als muzikanten, vogel, vis, reptiel en zoogdier, die gezamenlijk muziek maken. De zwaan die de elegant de harp bespeelt, de inktvis die zijn tentakels zachtjes over de toetsen van de piano laat glijden, de slang die geheel opgaat in de klanken van de didgeridoo en de aap die hangend aan zijn staart op de trompet blaast. 

Een muziekstuk dat misschien wel, misschien niet te horen is bij de toeschouwers.

Toyist Jaf’r “De gelukszoeker

2004, Acryl op linnen, 50x50 cm, zijkanten meegeschilderd.

Toyistische schilderijen hebben een herkenbare beeldtaal die gebaseerd is op beelden uit de werkelijkheid, het onderbewustzijn en de fantasie. Het intense spel van lijnen, vormen, punten en kleuren is bedoeld om het bewustzijn van de kijker te helpen om kritisch na te denken over de huidige wereld. Toyisme is figuratief, modern en verhalend. Deze verhalen kunnen allerlei onderwerpen bestrijken, variërend van vrolijke tot kritische en serieuze thema’s. Toyistische schilderijen zijn zeer arbeidsintensief.

C. Versluis “Noten van Jack Klijn"

4 op linnen en 3 op paneel, 50x70 cm, 

ingelijst.

Serie portretten voor verpakkingen “Noten van Jack Klijn". Klijn was een Nederlands bedrijf, gevestigd in het Zuid-Hollandse dorp Hardinxveld-Giessendam. Het bedrijf werd opgericht door marktkoopman Jan Klijn omstreeks 1970. Het bedrijf richt zich onder meer op noten en zuidvruchten. Het bedrijf groeide uit tot een groot concern en op het industrieterrein van het dorp werden de noten gebrand en verpakt. In november 1997 werd Klijn overgenomen door Granaria uit Den Haag. De naam "Klijn” wordt toen als merknaam in de supermarkten vervangen door "Jack Klijn”.